In de Media

April 2017
Lions aan de biologische kook voor Stichting Evenmens

Ommen – Een onvergetelijke avond. Dat bezorgden de leden van de Lions Ommen Dalfsen voor de genodigden van de Stichting Evenmens dinsdagavond 18 april 2017. In de stijlvolle ambiance van landgoed ’t Laer te Ommen werden meer dan 40 gasten op hun wenken bediend door de leden van de regionale serviceclub.

De stichting Evenmens is een organisatie die zich richt op informele zorg, o.a. mantelzorg en vrijwlligerszorg. De Lions hebben als motto ‘We serve’, waarbij zij zich met name richten op projecten in het Vechtdal. Tijdens de Maatschappelijke Beursvloer van november 2016. in Ommen kwamen de twee partijen tot een match, die leidde tot het diner op ’t Laer.

Aan het evenement ging een zorgvuldige voorbereiding tussen met name Janny Broekhuis (coördinator van Evenmens) en Lions-bestuurslid Marcel Slootweg vooraf. De gasten werden door de Lions met de auto opgehaald en thuis gebracht. Op ’t Laer, geheel belangeloos ter beschikking gesteld door Ron Nijhof van hotel-restaurant De Zon, werden ze bediend door de serviceclubleden. De keukenbrigade was vanaf de middag al actief op het landgoed. En zelfs de afwas werd door de Lions gedaan.

Door een miscommunicatie leek de organisatie bij het begin van de avond even van slag. Er waren namelijk meer gasten dan aangemeld. Op Lions-waardige manier werd dit probleem opgelost. De mensen die niet als genodigden geregistreerd stonden, werden door de leden naar restaurant Paping gebracht, waar zij een diner op kosten van de Lions kregen.

Het driegangen diner op ‘t Laer was voor het grootste gedeelte gevuld met regionale producten. Zo kwamen de varkenshaasjes bij een bekende slager uit Dalfsen en waren de groentes en het toetje van allerlei regionale leveranciers afkomstig. Als give away kregen de gasten na afloop een zakje appelchips uit Raalte mee. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord eten gingen hand in hand.

Voor de Lions was het evenement een mooie invulling van haar motto. De serviceclub richt zich graag op projecten met een maatschappelijk karakter in de gemeenten Ommen en Dalfsen. Zo werden er in het recente verleden kerstkransen verkocht voor de bestrijding van de ziekte van Huntington. En met de opbrengst van de snertactie werd er geld opgehaald voor de Voedselbank.

December 2016
Glazen Huis Kerstactie in Dalfsen

De LionsClub Ommen-Dalfsen neemt voor de tweede keer deel aan de Glazen Huis Kerstactie in Dalfsen. Het startschot wordt door Han Noten gegeven op 15 december 20.00 uur te Dalfsen.
Het geld dat met deze actie wordt opgehaald, is dit jaar bestemd voor onderzoek naar de ziekte van Huntington. Zie ook www.huntington.nl
In samenwerking met Bakkerij Frijling te Dalfsen gaan we wederom de uitdaging aan om meer dan 2000 roomboter-kerstkransen te verkopen. De verkoopprijs is € 3,75 (incl. btw)
Vorig haalden wij € 4.000 op voor de Glazen Huis Actie Dalfsen. Dat willen we dit jaar tenminste evenaren.

De ziekte van Huntington heeft een gigantisch effect op het coplete gezin: Halverwege het tot dan toe normale leven komt één van de ouders erachter dat hij of zij de ziekte heeft. Omdat de eerste verschijnselen zich vaak pas rond het 35e – 40e jaar manifesteren, is er niets meer te voorkomen bij de dan vaak al geboren kinderen in het betreffende gezin. Ieder kind heeft 50% kans om de ziekte ook weer te hebben. Een behandeling voor deze spier- en hersenziekte bestaat er nog niet. Helpt u ons mee om van deze actie een groot succes te maken?

Glazenhuis Vechtdal haalt ruim 10.000 euro op voor Stichting “Make a wish”

(Vechtdal FM) – Het eindbedrag van het Glazenhuis Vechtdal in Dalfsen (2015) is inmiddels bekend. Met (gepaste) trots werd zaterdagavond 12 december het eindbedrag van € 10.829,15 in de feesttent op het kerkplein in Dalfsen gepresenteerd.
De Lionsclub Ommen-Dalfsen heeft met haar kerstkransen- en wijnactie 4000 Euro van dit bedrag gefundraised.

.Daarmee is de overname van de kerstkransenactie van Belcanto zeer succesvol verlopen en voor herhaling vatbaar.
De DJ’s zijn uiteraard apetrots op het behaalde resultaat. 48 uur achter elkaar je hobby kunnen uitvoeren en daarmee ook nog eens, binnen dit evenement, kinderen met een levensbedreigende ziekte kunnen supporten. Wat wil een mens nog meer!?